Ons drie-stappen-plan naar verduurzaming

Energie besparen bij een woning of gebouw hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door het pand te isoleren, op een zuinige manier te verwarmen en zelf duurzame energie op te wekken, kunt u al snel veel energie besparen. De volgende drie stappen vormen de basis om het energiegebruik van uw woning of bedrijfsgebouw te verlagen.

Stap 1: Breng uw huidige energieverbruik in kaart.
Als u weet wat uw verbruik is, kunt u ook nagaan wat u kunt besparen. Dat kan bijvoorbeeld via de app Huisbaasje (www.huisbaasje.nl). Zo brengt u eenvoudig uw verbruik in kaart; hét uitgangspunt voor eventuele besparingsmogelijkheden.

Stap 2: Beperk uw energievraag.
Door in een woning of gebouw de muren, daken en leidingen goed te isoleren, is er minder energie nodig om een comfortabele temperatuur te realiseren. Maar ook het juist instellen en inregelen van installaties zorgt vaak voor een directe verlaging van het energieverbruik.

Stap 3: Stap over op duurzame energie.
Door uw energie deels of geheel zelf op te wekken via bijvoorbeeld zonnepanelen of door omgevingsenergie (uit buitenlucht of de bodem) te benutten, kunt u uw energiekosten verlagen. Ook draagt u daardoor bij aan een betere wereld. Subsidies en fiscale voordelen helpen om de terugverdientijd van duurzame installaties te versnellen.

Advies op maat
Welke installaties of maatregelen voor uw woning of pand geschikt zijn om te verduurzamen, hangt af van de huidige situatie. Als we u een passend plan willen voorleggen, is het belangrijk dat we precies weten wat uw wensen zijn, wat de uitgangssituatie is en welke randvoorwaarden u stelt aan de werkzaamheden. Daarom starten we altijd met een gesprek om uw bedoeling en wensen duidelijk te krijgen. Na dit gesprek leggen we u de mogelijkheden en verbeteringen voor. Aan de basis van deze verbeteringen ligt altijd een goed en gedegen totaalontwerp.

Voordelen op een rij
Het energiezuiniger maken van uw woning of bedrijfspand brengt financiële voordelen met zich mee. Een energiezuiniger huis of bedrijfspand zorgt namelijk voor een lagere energierekening en dus lagere maandlasten. De verduurzaming zorgt ook voor een hogere waarde van de woning of het gebouw; lagere energiekosten en een beter energielabel hebben een positieve invloed op potentiële verkoopwaarde van uw pand. Bovendien zorgt verduurzaming vrijwel altijd voor meer comfort. Een ander voordeel is dat de overheid met subsidies of fiscale regelingen helpt om de verduurzaming betaalbaar te maken.

Contact  Onze vestigingen

  Totaal Installatie Groep B.V.

  TI Zwolsman B.V.

  TI van de Kamp B.V.

  Contact

  We zijn er momenteel niet. Maar u kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.