Belang van accu’s en energieopslag neemt toe

Het opslaan van energie die huishoudens of bedrijven zelf opwekken is op dit moment niet vanzelfsprekend, maar de behoefte hieraan groeit wel. Op dit moment zijn de beschikbare producten voor energieopslag nog schaars, maar de mogelijkheden nemen snel toe. In de markt is goed te zien dat de ontwikkeling van deze producten op volle toeren draait. Een van de producten is de thuisaccu, die nu al verkrijgbaar is om zelfopgewekte elektriciteit op te slaan. Op termijn komen daar ongetwijfeld meer producten bij, die ook wij stap voor stap zullen aanbieden. Wilt u uw zelfopgewekte elektriciteit uit zonnepanelen nu al kunnen opslaan, dan leest u hier hoe dit product werkt.

De thuisaccu
De thuisaccu slaat elektriciteit op die u anders aan het elektriciteitsnet zou terugleveren. De opgeslagen energie kunt u vervolgens op elk willekeurig moment inzetten, bijvoorbeeld op het moment dat uw panelen geen of niet voldoende elektriciteit genereren. De huidige thuisaccu is nog wel een product in ontwikkeling, maar voor veel toepassingen zeker al interessant.

De thuisaccu maakt gebruik van Lithium-Ion (Li-ion). Het grote voordeel van deze technologie is de hoge energiedichtheid. Hier staat tegenover dat de accu niet te ver mag ontladen. Een speciaal regelsysteem maakt het mogelijk dat de accu toch goed kan ontladen en verlengt de levensduur van de accu. Een ander nadeel is dat de accu slecht tegen hoge temperaturen kan en nog een relatief hoge kostprijs heeft.

Bent u geïnteresseerd in de opslag van uw zelfopgewekte energie? Wij helpen u graag bij de installatie van een thuisaccu voor het opslaan van uw duurzame energie!

Contact  Onze vestigingen

  Totaal Installatie Groep B.V.

  TI Zwolsman B.V.

  TI van de Kamp B.V.

  Contact

  We zijn er momenteel niet. Maar u kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.