Wij zetten zonnepanelen voor u aan het werk

Voor niets gaat de zon op, maar we doen er nog relatief weinig mee. Door de energie uit zonlicht met zonnepanelen om te zetten in elektriciteit, kunt u uw wasmachine laten draaien, de verlichting laten branden of tv kijken. Met zonnepanelen is het mogelijk om uw gehele stroomverbruik duurzaam op te wekken en tegelijk uw CO2-voetafdruk sterk te verkleinen. Omdat u zo ook een lagere energierekening hebt, zijn zonnepanelen goed voor het milieu én uw portemonnee.

Zonnepanelen op het dak zetten zonlicht om in elektrische energie, die een omvormer in de installatie omzet in 230 Volt wisselstroom. Deze elektriciteit kunt u direct in huis gebruiken. Heeft u op het moment van opwekking zelf minder of geen stroom nodig, dan levert u de elektriciteit terug aan het elektriciteitsnet en draait uw energiemeter achteruit.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag een gratis maatwerkadvies aan. Wij adviseren u over het aantal en het type zonnepanelen, verschillende soorten omvormers, het rendement van de installatie en hoe om te gaan met eventuele schaduwval.

Zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen zijn niet zelfreinigend. Vuil-, stof- en oliedeeltjes die in de wolken en in de atmosfeer zweven, vallen met de regen op de zonnepanelen en op het frame waarmee de panelen op uw dak liggen. De regen verwijdert weliswaar een deel van de aanwezige vervuiling, maar laat ook nieuwe vervuiling achter. Deze kleine deeltjes blokkeren vervolgens een deel van het zonlicht, waardoor een percentage van het zonlicht niet kan worden omgezet in elektrische energie. Zelfs bij sterke hellingshoeken blijft er vuil achter op de zonnepanelen, waardoor in het eerste jaar al prestatievermindering merkbaar is. Studies tonen aan dat het productieverlies na twee á drie jaar al 14% kan bedragen.

Wij kunnen de zonnepanelen voor u reinigen, vaak zonder daarbij ladders of kranen te moeten gebruiken of op het dak te klimmen. Het resultaat is direct zichtbaar en de zonopbrengst stijgt al tijdens het reinigen. Bij nieuwe zonnemodules moet de reiniging uiterlijk twee jaar na de installatie voor de eerste keer worden uitgevoerd. Het beste moment om zonnepanelen schoon te maken is in het voorjaar (na de pollenconcentratie) en in de herfst.

Contact  Onze vestigingen

  Totaal Installatie Groep B.V.

  TI Zwolsman B.V.

  TI van de Kamp B.V.

  Contact

  We zijn er momenteel niet. Maar u kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.